20 dec

Det verkar som att tidigare uppgifter om utländsk militär personal bland de väpnade grupperna i Aleppo i Syrien stämmer. Syriens FN-ambassadör räknade vid en presskonferens upp samma namn som angivits tidigare, bl.a. en amerikan, en israel och flera saudier. I motsats till vad som påstods i artikeln säger FN-ambassadören inte att de är tillfångatagna, ännu, men att de syriska trupperna planerar att arrestera dem.
Detta kan ju förklara västmediernas hysteriska beteende i samband med Aleppos befrielse från de väpnade grupperna. FN-ambassadören verkar ganska belåten över att äntligen kunna visa upp bevis på det den syriska regeringen har sagt hela tiden, att det handlar om ett krig mot Syrien lett från utlandet. Jag tycker dock att det är lite konstigt att han inte väntar att säga detta tills de verkligen är arresterade, tänk om de lyckas fly.

FN-resolutionen som Frankrike lade fram nu om bevakning av Aleppo-situationen har säkert med de här utändska militärerna att göra. Hade västländerna menat något med sitt prat om att de bryr sig om civilbefolkningen i Aleppo hade de varit i full gång med leveranser av förnödenheter till befolkningen av Aleppo vid det här laget, nu när de kan nås utan problem.
Undrar om Cecilia Uddén hade något uppdrag som hade att göra med försök att få ut de här personerna, eftersom hon skickades ut ur Syrien. Låter inte osannolikt tycker jag.

Syrian Ambassador names foreign agents captured in Aleppo

En längre video med den syriske FN-ambassadörens hela anförande finns här –
https://www.youtube.com/watch?v=mD-qJTaG2qg#t=23m10s

presstv.ir – Syria army to enter last Aleppo militant enclave

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s