16 feb – bombade sjukhus i Syrien

Tänk så många svenskar som går omkring och tror att ryskt flyg har bombat sjukhus i norra Syrien efter de senaste dagarnas propagandaoffensiv i de svenska medierna. Sjukhus har troligen bombats, men av vem? Det förekommer uppgifter, det finns misstankar om att ryskt eller syriskt flyg har gjort det, skriver medierna. Och så hänvisas det till den gamla vanliga källan i London, Rami Abdul Rahman och hans Syrian Observatory for Human Rights. Från officiellt syriskt och ryskt håll säger man att det inte är deras flyg som bombat, men att det var plan som kom från Turkiet.
För mej ser det ut som ännu en propagandaploj som skapats som ett led i västs mediakrigföring mot Ryssland och Syrien. De makter som kontrollerar de svenska medierna är inte alls nöjda med att deras legokrigare trycks tillbaka alltmer i Syrien.
Jag tycker dock att svaren från syriskt och ryskt håll på påståendena är lite lama. De har kanske inte så mycket mer än flygradarbilder då de inte kontrollerar platserna som bombades.
Skulle det kunna vara så att ryskt flyg har lurats att bomba det som visat sig vara ett sjukhus, att de matats med falska uppgifter? Eller att krigargrupper använt byggnaderna som högkvarter och fått det att se ut som att det inte var sjukhus?
Eller har turkiskt eller amerikanskt flyg med flit bombat sjukhusen för att skylla det på Ryssland och Syrien, totalt barbariskt och hänsynslöst? Att döma av hur hårt medierna har gått ut med det, och att det har byggts på misstankar och påståenden, tycker jag pekar på det senare. Ett mål med det hela, förutom upptrappad demonisering, kan vara att skaffa sig anledning att komma med krav på att få upprätta en flygförbudszon, Merkel har t.ex. fört fram detta.

Och kan man tänka sig, den syriska flyktingfamilj som Katja Magnusson på Sveriges Radio besöker tycker att Syrien ska delas upp, just vad Israel vill, vilken tillfällighet!
Sveriges Radio – Flera sjukhus i Syrien attackerade
sputniknews.com – Data Shows Airstrikes on Syrian Hospital Launched by US-Led Coalition Jet
rt.com – Kremlin denies claims Russian jets bombed Syrian hospital, says reports ‘unsubstantiated’
presstv.ir – US condemns airstrikes on Syrian hospitals

However, the Syrian ambassador in Moscow told Rossiya 24 television on Monday that the airstrikes were carried out by US planes.
”It was destroyed by the American Air Force. The Russian Air Force has nothing to do it with,” said Ambassador Riad Haddad.

rt.com – Russia has no ship in Caspian Sea that could hit Syrian hospital with ballistic missile – MoD

För några dagar sen kom liknande anklagelser mot Ryssland, att de skulle ha bombat sjukhus i Aleppo. Den ryska talespersonen sa att Ryssland inte hade utfört några attacker i det aktuella området den dagen. Däremot hade amerikanska plan kommit in från Turkiet och bombat den dagen – Most interesting statement of Major General Igor Konashenkov

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s