18 jul

UPPDATERING

Mer hot om militära insatser från väst – Pentagon provides Obama with options for military actions in Syria – Martin Dempsey

The Pentagon has provided Obama with options for the use of force in Syria, the Joint Chiefs of Staff chairman Gen. Martin Dempsey said to a Senate panel earlier today.
The American military officer underscored that “the question is under deliberation inside of our agencies of government”, but refused to go into detail, although Senate panel’s members insisted on clarifying the strategy to end the Syrian conflict.

Medan det låter lite annorlunda från det här hållet – Military action not to solve conflict in Syria – EU President

The EU deems impossible to solve the Syrian conflict by military actions and supports a Russia-US initiative to hold a conference on Syria in Geneva, UN President Herman Van Rompuy said at a press conference concluding SA-EU summit.

sana.sy – Aleppo Governor: Over 100 trucks loaded with supplies arrived in Aleppo within past 24 hours

voltairenet.org – U.K. House of Commons opposes weapons delivery to ”rebels” in Syria

slut på uppdateringen _________________

Som jag skrev tidigare (16 jul) så har Sveriges Radio återupptagit sin psykologiska krigföring mot Syrien efter ett uppehåll. Detta kanske är en del i en förnyad offensiv mot landet.
Det har talats om att den humanitära situationen är den värsta sen Rwanda, det namn som brukar dras upp när det ska propageras för den angreppstaktik väst använt de senaste åren, RTP (Responibility To Protect). Och sen skriver man att ”världen drabbats” av denna situation! Man försöker beskriva det ungefär som en naturkatastrof som de moraliskt högtstående västländerna måste ta sitt ansvar för och hjälpa till att få ett slut på. Helt otroligt att man fortfarande försöker låtsas som att det inte är väst som ligger bakom detta angreppskrig mot Syrien, mot ett lands ledning som inte låter sig mutas och korrumperas av västs finansgangsters. För den som fortfarande tvivlar på att det är så, titta på videor och bakgrund under flikarna för det i ovankanten och artiklar i högerkanten.
Idag refererar Sveriges Radio uttalanden av USA’s tillträdande FN-ambassadör, krigshöken Samantha Power:

I utfrågningen var hon också mycket kritiskt mot att FN inte gjort mer för att få stopp på inbördeskriget i Syrien.
– Ett misslyckande som historien kommer att döma hårt, sade hon.

Om FN inte kan fatta beslut om att sanktionera våld i besvärliga fall, ja då kan den amerikanske presidenten självklart göra det, i USA:s intresse, enligt henne.
– Om amerikanskt säkerhet hotas och FN inte kan sanktionera våld, och presidenten anser att det behövs våld så kan han självklart göra det, sa USA:s blivande FN-ambassadör Samantha Power.

!!
Till denna framväxande hotbild kan man lägga uppgifter om att Storbritannien tänker levera skyddsutrustning mot kemiska vapen – Britain will provide anti-chemical weapons protection kits for Syrian opposition – (man håller bilden av ett hot om användning av kemiska vapen vid liv) Och det faktum att syriska armén funnit stora mängder kemikalier i rebellfästen, som kan användas för kemisk krigföring, på senaste tiden.
Om det plötsligt dyker upp stora rubriker i västmedierna om att ”regimen” använt kemiska vapen så måste man vara på sin vakt och förutsätta att det är en lögn-operation som pågår. Detta tycks vara det enda halmstrå man har kvar för att kunna vaska fram en ursäkt för att släppa lös den fruktade NATO-dödsmaskinen över Syrien.

Deltar Sveriges Radio i en uppladdning mot något som kan utvecklas till ett storkrig? Galningarna som styr västländerna från bakom kulisserna är inte vana att inte få sin vilja igenom. Trots att man har obegränsade ekonomiska resurser, världens största krigsmakt att ta till, och en avsaknad av moraliska betänkligheter, har man inte lyckats få bort Al Assad. I och med Powers uttalande ser det ut som att de hellre ser jorden gå under än att de överväger att uppträda anständigt och mänskligt. För hur reagerar Ryssland, Kina, Iran m.fl. om väst anfaller Syrien? Dessa länder vet att de själva står på tur för destabilisering.
Till hotbilden kan läggas indikationer på att den svenska regeringen fått order om att förbereda sig på en krigsinsats!
Och.. uppgifter om att en uppladdning för en förnyad offensiv mot Syrien i augusti-september pågår.
Ännu en indikationPrime Minister David Cameron said last month, however, that the government reserved the right to intervene in Syria if it felt Britain’s national interests were under threat. – ”Storbritanniens nationella intressen hotas” !? Vad kan han mena med det, annat än just att västs finansoligarker upplever att de inte får sin vilja igenom!

jinge.se – Syrien: Sveriges Radios skämmer ut sig

nyhetsbanken.se – Israel beväpnar Syrienrebeller

Enligt den israeliska dagstidningen Haaretz den 15 juli 2013 har Benjamin Netanyahus regering ändrat kurs i fråga om vapenleveranser till ”rebellerna” i Syrien.
Tidigare har man avstått från sådana åtgärder, uppenbarligen av taktiska skäl. Men nu stiger Israels oro för att Assads regeringsstyrkor med stöd av Hizbollah och Iran ska segra i inbördeskriget. Dessutom har tronskiftet i Qatar inneburit att vapenstödet därifrån inställts.

Terror Territory: Al-Qaeda plans own state in Syria north

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s