2 juni

Jag som Ekot-uttolkare, Ekot-olog, är ganska säker på att väst dolda makthavare, finans-ayatollorna bakom kullisserna, verkligen är inställda på att få ett slut på kriget mot Syrien. Detta efter dagens inlägg i ayatollornas informationskanal, man kallar inte längre Syriens ledning för ”regim” utan använder ordet regering!
Nu är det istället stort mediapådrag om upplopp i Turkiet. Kan det vara så att de gamla vanliga, CIA och liknande, hjälper till att underblåsa oroligheterna där nu? Är det redan dags att dumpa Erdogan? Som någon (Chavez?) sa, ”thats how the devil pays”.

english.ruvr.ru – Damascus: 8 Syria security forces killed in car bomb

syrianews.cc – Syria: Battle of al-Qusayr still ongoing

english.ruvr.ru – Lavrov, Kerry discuss Syria over the phone

Press TV – Russia blocks UN ‘declaration of alarm’ on Syria’s Qusayr, diplomats say

Russia has reportedly blocked a ‘declaration of alarm’ by the United Nations Security Council over the situation in Syria’s strategic town of Qusayr.
The draft, which was presented by the UK, voiced “grave concern about the situation in Qusayr.”
Western diplomats say Russia rejected the resolution because the UN had failed to release a statement when Qusayr was seized by foreign-backed militants in Syria.

Press TV – Israel pushes US to destabilize Syria: Analyst

Mahdi Darius Nazemroaya – The Chemical Weapon Accusations against Syria are Overshadowing the Insurgent Retreat

jinge.se – Nobelpristagare på besök i Syrien – ”i ett krig lett av främmande länder”

Detta är en av utrymmesskäl förkortad rapport från – den välförtjänta (ingen typ á la Obama, Kissinger och EU) – mottagaren av Nobels fredspris Mairead Maguiresom talesperson för Mussalaha International, en fredsdelegation till Libanon / Syrien 1-11 maj. Hela rapporten har publicerats på svenska av föreningen Syriensolidaritet och av FIB-Kulturfront och på engelska (se länkar). Rapporten har översatts av Agneta Norberg.

Efter att ha läst många rapporter i massmedia och tagit del av våra egna erfarenheter så vill jag understryka att Syrien och dess befolkning är drabbade av ett krig genom ombud som leds av utländska makter och finansieras samt uppbackas huvudsakligen av Qatar som har påtvingat sin vilja på Arabförbundet. Turkiet, en del av den libanesiska oppositionen och vissa i Jordanien skyddar olika jihadistgrupper, som rekryterats i många länder. Gäng av beväpnade jihadister som finansieras av utländska makter invaderar Syrien via Turkiet, Jordanien och Libanon för att destabilisera Syrien. Det finns uppskattningsvis 50.000 utländska jihadistkrigare som terroriserar Syrien.

syriensolidaritet.se – Fredspristagarens appell och avslöjande rapport från Syrien

worldtribune.com – NATO data: Assad winning the war for Syrians’ hearts and minds

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s