lång intervju på svenska med en kvinna från Homs i Syrien

Vittnesmål från Homs, Syrien

Den bild av Syrien som sprids av de stora medierna i västvärlden och Mellanöstern stämmer inte med verkligheten. Det menar Ebtessam, en av många invånare från Homs som tvingats fly undan Fria syriska arméns härjningar. I nedanstående intervju vittnar Ebtessam om grova förbrytelser begångna av den utlandsstödda väpnade oppositionen. Hon poängterar att det är det syriska folket och ingen annan som ska avgöra om presidenten ska stanna eller avgå.

När svensk media rapporterar om Syrien ges bilden av att den syriska armén dagligen massakrerar oskyldiga civila.
– Man måste inse att kriget mot Syrien främst förs av medierna. Med Qatarbaserade al-Jazira och saudiska al-Arabiya i täten är syftet att svartmåla den syriska armén. Ingen kan förneka civila offer men medierna rapporterar grova överdrifter

Hur ser du på framtiden i denna svåra situation för Syrien och det syriska folket?
– Om jag ska vara ärlig så känner jag att även om den interna säkerheten återställs, så är landet fortfarande omringat av fiender. Så mycket vapen har smugglats in i Syrien med dessa länders regeringars vetskap. Ett orosmoment är att de etniska-religiösa motsättningarna uppmuntrats. Men trots dessa blandande känslor så känner jag att det finns utrymme för optimism. Jag förlitar mig på det faktum att vi har levt tillsammans i århundraden.
Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s