14 mars

Om mediernas del i fientligheterna mot Syrien.

Six Ways the Media Has Misreported Syria

As in the case of Libya, from NY Times to Fox News, from Guardian to National Post and from Le Monde to Le Figaro, the Western mainstream media’s coverage of the Syrian conflict has been mostly simplistic and black & white with a Hollywoodian good (opposition) and evil (Syrian government) story.

As in the case of Libya, this one-sided coverage of the Syrian conflict is facilitating the escalation of the conflict towards a civil war and foreign military intervention which might serve the short-term interests of many foreign countries and forces but would be disastrous for the people of Syria. The Western media has a significant and grave moral responsibility to move from the current one-sided and biased media lynching of the Syrian government to a more balanced, nuanced and comprehensive approach.

Syriska styrkor har tagit kontrollen över största delen av staden Idlib, man fann bl.a. bilar som var preparerade för kommande bombdåd. Restoring Security in Idleb Almost Accomplished.. Explosive Factories were Found

Amnesty bidrar till fientligheterna förklädda till oberoende bevakare av mänskliga rättigheter, och har kommit med en rapport om våld och tortyr från regeringens sida. Av någon anledning nämns bara de väststödda stridsgruppernas ohyggliga illdåd i förbigående. Det verkar tyvärr finnas en del som inte genomskådat deras verksamhet och insett att de på intet sätt är oberoende.
I samband med den här Amnesty-rapporten kan det vara lämpligt att påminna om den här artikeln som är några månader gammal – Amnesty International’s Flawed Syrian Hospitals “Investigation” – Av Franklin Lamb som var på besök på sjukhus i Syrien för att höra sig för vad anställda där hade att säga om Amnestys påståenden om att patienter som var regeringskritiska hade utsatts för diverse misshandel och andra övergrepp, vilket Amnesty då naturligtvis menade att regeringen låg bakom. Lamb finner inte några bevis för att påståendena är sanna. Och upplyser också om att det går mycket bra att komma på besök och visas runt på sjukhusen, tvärtemot vad Amnesty påstår. En ganska gedigen sågning av den här rapporten.

Syria arrests terrorists responsible for Homs massacre

Three key members quit Syria’s SNC opposition bloc

Annonser
 1. #1 av Kerstin på 14 mars, 2012 - 21:24

  Läste just, men minns inte i vilken artikel, att utan media hade Nato inte kunnat börja bomba Libyen. Så media, journalisterna som spred de lögner som användes för att få igenom beslutet om överflygningsförbud i Libyen, som gjorde att USA/Nato kunde börja bombandet, har alltså tiotusentals liv på sina samveten. Undrar om de förstår vad det är de är med och driver fram, hur många människor de faktiskt bidrar till att döda, och tortera dessutom?

  • #2 av Stan på 14 mars, 2012 - 23:18

   Det är det jag har så svårt att förstå, alla dessa välkända röster i medierna, de måste väl förstå vad de gör? Hur tänker dom, finns det någon gräns för vad de kan tänka sig att göra propaganda för?

 2. #3 av Sixten Andréasson på 14 mars, 2012 - 22:12

  Studio ett i kväll (14/3) var annorlunda om Syrien. Visserligen började det med typiskt vinklade inslag, men sen intervjuades Per Jönsson från Utrikespolitiska institutet. Han sa rent ut att Bashar Assad sitter säkert i sadeln. De många förutsägelserna om att hans tid var ute har kommit på skam. En som var på de upproriskas sida medgav att Assad nu hade övertagit kontroll över Homs, Hama, Dara osv. Men då är väl uppropet slut, frågades det. Nej det fortsätter i Damaskus och Aleppo (inte särskilt övertygande – där har det ju varit lugnt) Enl Per Jönsson kommer nu överenskommelser att ske mellan regimen och den fredliga oppositionen – kanske i all tyshet med medverkan av Koffi Annan. Val kommer att hållas i maj. Skönt och mycket glädjande att de mordiska Killary och Obama gått på en rejäl bakstöt.

  • #4 av Stan på 14 mars, 2012 - 23:24

   Det lät hoppfullt! Men den fredliga oppositionen? Den icke-fredliga då och deras påhejare i västmedierna, kan inte de fortsätta? De verkar kunna skapa vilken slags verklighet de så önskar tillsammans. Och det är rejält uppladdat med vapen och inhyrda krigare.

 3. #5 av monasara på 14 mars, 2012 - 23:20

  Nu är hela Idlib befriade från terrorister

  • #6 av Stan på 14 mars, 2012 - 23:30

   En positiv och hoppingivande nyhet till! Kan man våga hoppas att våldet ska lägga sig?

 4. #7 av monasara på 14 mars, 2012 - 23:39

  Når alla terorister i landet är utrotade ,kan man hoppas det.

 5. #8 av Kerstin på 15 mars, 2012 - 02:02

  Det hela handlar ju bara om vad USA säger i slutänden. Om USA säger ”stopp”, så blir det stopp för då kommer troligen varken Qatar eller Saudi att fortsätta att stödja upprorsmännen och får de varken hjälp eller mer vapen så har den inte en chans och det vet de troligen.

 6. #9 av Kerstin på 15 mars, 2012 - 02:10

  Lyssnar föresten just nu på Studio Ett och syriska kvinnor som flytt och som berättar hur fredliga demonstranter fängslades och tvingades svära trohet mot Assad och att somliga inte kom tillbaka. Det troliga är att detta handlar om rykten, som de här kvinnorna hört och tror på. Och det är ju det värsta, folk tror på vad som helst, och rapporterar om det och så tror vi att det är sanningen vi för höra av dem. Bara att tänka på hur olika Sverige skulle beskrivas av en socialdemokrat, en moderat och en sverigedemokrat ex. Och alla skulle tro på vad de säger.

  Dessutom har man tydligen refuserat bort Per Jönsson för hans inlägg finns inte med i det avsnitt jag nu lyssnat till och jag hittar det inte någon annan sändning där han är med. Var det inte lämpligt det han sade kanske? Någon annan som hittar det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s