26 feb

Ytterligare stöd för varningarna i bl.a. inläggen den 23:e feb och det igår, om att kemiska vapen som har flyttats från Libyen till Turkiet kommer att användas i attacker i Syrien som kommer att skyllas på landets ledning. I den här artikeln i The Wall Street Journal – U.S. Steps Up Watch of Syria Chemical Weapons – från den 15:e feb säger en amerikansk myndighetsperson det finns farhågor om att kemiska vapen i Syrien ska komma i väpnade gruppers händer, men att man tror att de är väl bevakade av regeringstrupperna.
Det är troligen samma person som får komma till tals i den här artikel thecable.foreignpolicy.comExclusive: State Department quietly warning region on Syrian WMDs

Syria is believed to have a substantial chemical weapons program, which includes mustard gas and sophisticated nerve agents, such as sarin gas, as well as biological weapons.

In addition to the danger of proliferation, there is a concern that Assad could actually use his WMDs if his situation becomes desperate.
”The WMD program is in play now, and that’s important because it highlights the innate danger that the existence of this regime poses to U.S. security and regional interests,” the administration official said

Så, då har man krattat manegen, man har på ett försåtligt sätt planterat in i läsarnas medvetande att regeringen har tillgång till kemiska vapen, plus naturligtvis att det är en ond regim som kan ta sig till vad som helst. Vad man undviker att nämna är att det som verkligen pågår är en bestämd destabiliseringskampanj där väpnade grupper med massivt stöd från utlandet härjar i landet, ett anfall mot landet i syfte att få bort landets ledning. Och att våldet från regeringstruppernas sida är en suverän stats skyldighet att försvara sitt lands medborgare från väpnade våldsverkare och att försvara sitt lands territorium.
Om man då lägger till pusselbiten med uppgifterna om att kemiska vapen har flyttats från Libyen till Turkiet där utländska lego-krigare samlats och tränas. Och palestinska underrättelseuppgifter om attacker idag, på dagen för omröstningen om en ny konstitution, och nya attacker framöver. Plus det jag har noterat, att Amnesty planerar en aktionsdag för Nordafrika och Mellanöstern den 10:e mars, och kanske den 15:e mars (räknas det som den dag för ett år sen då oroligheterna startade i Syrien?). Så kan man se vilken hotbild som tornar upp sig.

Annonser
 1. #1 av Stig-Åke Persson på 26 februari, 2012 - 11:26

  Har läst detta några gånger nu. Om jag förstår dig rätt så anser du att Syrien med Assad i spetsen gör rätt som fullständigt skjuter sönder hus, kvarter, m.m. Att folk dödas till höger och vänster, och att barn också dödas är bara en del av detta inbördeskrig. Och att om det behövs så måste Assad få tillåtelse att utplåna hela motståndet mot honom? För det är ju bara om allt förstörs och motståndet krossas som Assad vinner detta inbördeskrig. Sen om infrastruktur, bebyggelse och allt annat förstörs så är det smällar man får ta. Bara Assad klarar att sitta kvar så är alla medel tillåtna?

  • #2 av Stan på 26 februari, 2012 - 14:58

   Det är framför allt mediernas skamlösa ljugande om vad som pågår i Syrien som jag försöker lindra skadorna av så gott det går. Det verkar som att du har tagit till dig deras bild som en riktig beskrivning, och sen ser på det som händer, som igen är deras förvridna och förljugna beskrivning, genom dessa glasögon. Medierna är vårt samhälles största problem, de förvrider människors sinnen. Något måste ha hänt de senaste decennierna, inte tror jag att medierna var en ren propagandamaskin tidigare, eller också var jag inte medveten om det tidigare. De är helt i händerna på västs bank-finans-olje-militär-industriella komplex, som jag brukar kalla dom. De ayatollor som är de som har den verkliga makten över i stort sett alla västländer. Vilka länder de inte kontrollerar är ganska lätt att se genom att kolla vilka länder medierna i stort sett alltid ger en negativ bild av.

   Syrien är då det land som står på tur för att tas över, efter att Libyen har klarats av vilket inte var så snabbt expedierat som de räknat med. Ungefär samma recept används, efter noggranna förberedelser i det fördolda skickas väpnade gäng, orosstiftare och krypskyttar in i landet, dödar människor och skapar oro. Samtidigt släpper man lös mediehundarna som brett slår upp sin förställning om en brutal diktator som dödar fredliga demonstranter. Som de moraliskt högstående västländerna måste ingripa för att hjälpa!

   Gå och titta på situationen ur en annan vinkel. Vilket land skull agera på annat sätt när väpnade gäng dödar människor och belägrar delar av landet? Det är en skyldighet för ett suveränt lands ledning att ingripa för att skydda medborgarna och försvara landets suveränitet.

   Det är samma länder som ligger bakom våldet, som uppmanar motståndsgrupper att inte gå med på förhandlingar utan istället förser med vapen och annan hjälp, som hycklande låtsas vilja få ett slut på våldet.

 2. #3 av wikström på 26 februari, 2012 - 17:18

  Tyvärr Stig-Åke Person är det många med dig som får all sin uppfattning om kriserna i mellanöstern genom våra medier. Söker man sig inte utanför mainstream media så är man ett lätt offer för de styrda nyhetsrapporteingarna. Det värsta exemplet i Sveriges utrikesrapporter står Cecilia Udèn som jobbar åt Ekot. Lyssna gärna på henne med ”öppna öron”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s