16 feb

Russia to reject UN resolution on Syria

Moscow will not back a UN General Assembly draft resolution over the month-long unrest in Syria, an unnamed Russian source has revealed.
”In its current form the draft is of an unbalanced character and does not consider our position,” the source told the Interfax news agency on Thursday.
The comment was made ahead of a vote expected later on Thursday on the draft proposed by Arab states.

En intervju med en svensk-syrier – ”Syrierna vill ha demokrati – inte utländsk inblandning”

Saliba Mourad, bosatt i Sverige sedan drygt tjugo år, blir glad när Proletären kontaktar honom. Han menar att de stora mediernas bild av vad som händer i hans hemland inte alls stämmer med verkligheten.
– al-Jazira, al-Arabiya, France24, BBC och svenska medier talar om regimens massakrer, men de säger ingenting om alla de oskyldiga civila som dödas av beväpnade gäng och terrorister. al-Jazira och övriga medier borde visa vad som händer, inte fabricera nyheter. Det är inte syriska armén som gör livet svårt för det syriska folket.

voltairenet.org – Free ”Syrian” Army stronghold equipped with Milan missiles – enligt det här inlägget hade de väpnade grupper som belägrade staden Homs, som kampen har stått om nu ett par veckor, tillgång till Milan-missliler. De hade satt upp en station med sådana vapen på varje stor väg in mot staden. Vart och ett av dessa vapen kostar 100 000 euro och varje missil 12 000 euro, ca 100 000 kr, och det avfyrades 2 till 3 sådana per minut. De tillverkas i Frankrike och Tyskland, och har troligen levererats till ”the free Syrian army” av Storbritannien och Tyskland.
Samma sorts vapen sägs ha levererats till ”rebellerna” i Libyen förra året.

Annonser
 1. #1 av Kerstin på 16 februari, 2012 - 23:18

  Vet du hur det började i Syrien? Var det från början, såsom Per Jönsson säger i Studio Ett ikväll, att det var fredliga demonstranter som slogs ner med stort våld av Assad?

  Detta påstods ju också om Libyen, men var lögn i det fallet, vet vi idag. Hur det började i Syrien vet jag dock inte riktigt.

  • #2 av Stan på 16 februari, 2012 - 23:43

   Nej jag har inte så bra koll, det började ju lite i skymundan när man hade uppmärksamheten riktad mot Libyen. Men jag läste nånstans att det kan ha varit så att polisen eller militären slog till hårt just i början. Men det är nog ingen tvekan om att upproret var planerat och organiserat från utlandet.
   Det här med väpnade grupper och krypskyttar försökte man ju länge helt förtiga i medierna. Deras bild kan man nog vara säker på är helt förljugen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s