12feb

Läs Ulf Bjeréns artikel på fib.se – Ulf Bjerén om Syrien – som är i två delar! Jag tyckte att det såg ut att finnas så många bra inslag om Syrien på fib.se så jag lade in en feed till deras inslag i högerkanten. Därefter tittade jag närmare på inlägget om insamling till ambulans till Syrien, och reagerade på samma sätt som tydligen Ulf Bjerén gjort, med vämjelse över att inslaget sprider Amnestys förljugna bild av läget i Syrien som är helt i linje med med mediernas propaganda. Jag får se hur artiklarna på fib.se ser ut framöver, mer krigspropaganda är inte precis vad vi behöver just nu!
Utdrag från Bjeréns artikel:

Medias rapportering om Libyen och Syrien utgör en utveckling av användandet av humanitära motiv för att rättfärdiga krig. Obama talar om ”den libyska modellen”. Vari består den? I efterförloppet till Tripolis fall intervjuades Ben Rhodes på USA:s Nationella Säkerhetsråd (Foreign Policy 11-08-24). I entusiasm över regimskiftet var han anmärkningsvärt frispråkig.
Borta var Gaddafis regim som använt oljetillgångarna till att höja levnadsstandarden till Afrikas högsta och som av USA:s ambassad i Tripoli betecknades som ”resursnationalistisk” (WikiLeaks augusti 2011). Och som haft fräckheten att i Afrikanska Unionen leda motståndet mot planerna på en amerikansk militärbas på kontinenten.
Rhodes konstaterade att den metod som använts för regimskifte i Libyen var effektivare än de stora truppinvasioner som använts vid invasionerna av Afghanistan och Irak: ”Libyernas marsch mot Tripoli inte bara legitimerade vårt ingripande utan stärkte också intrycket att det nu inte handlade om utländsk ockupation.”

Rhodes framhöll att Vita huset ansåg att det var ”mer legitimt och effektivt för regimskiftet att en inhemsk rörelse satte det som mål”. Obama ville, enligt Rhodes, understryka att ”interventionen i Libyen utgör en modell för framtida militära interventioner även om naturligtvis inte exakt samma tillvägagångssätt kan tillämpas i andra länder”.
Att Obamas koncept förutsätter effektiv kontroll av informationsflödet är underförstått. I skrivande stund (11-02-08) manifesteras detta genom en våg av krigspropaganda mot Syrien förmedlad av vad som kallas internationella nyhetsmedia.
Redan innan blodet ännu har stelnat i Libyen är det dags för Syrien till slaktbänken med i stort sett samma modus operandi.

Rapport från facebook: ”Zabadani under complete #Syrian army control. (AlAlam reporter Husein Mortada)”
Ett annat tecken på att landets polis och militär, åtminstone för tillfället, har flyttat fram sina positioner är att Sveriges Radio Ekot inte har något nytt inslag om Syrien nu på morgonen.

AlDabi var ledaren för observatörsdelegationen från Arabförbundet, vars del av rapporten inte fanns med i det material som lades fram i FN i slutet av januari. Anledningen var troligen att han talade om de väpnade gängens betydelse för våldet och situationen i Syrien! En person som inte gick att styra med mutor och hot!? Det var inte de som ligger bakom fientligheterna vana vid, alltså fick observatörsdelegationen avbryta sitt uppdrag. Och nu har alltså AlDabi avgått som ledare! Ytterligare 3 notiser från facebook:

#Aldabi head of Arab observers resigned under Qatari-Saoudi pressur before #KSA heads to #un with new draft resolution

AL observers mission chief ”Mustapha AlDabi” submitted his resignation to ”Nabil Al Arabi” after a Saudi-Qatari pressure to end the mission’s tasks in Syria and replace it with an international mission.

Arab League foreign ministers will meet in Cairo today, Sunday to discuss the situation in #Syria.

Omfattande sammanställning av tidigare artiklar om Syrien av Michel Chossudovsky – SYRIA: NATO’s Next ”Humanitarian” War? ONLINE INTERACTIVE I-BOOK
Stephen Lendman – NATO’s ”Secret War” on Syria: Replicating the Libya Model, British Special Forces Supporting Rebels

Annonser
  1. #1 av Kerstin på 12 februari, 2012 - 14:52

    Märkligt också att SR inte har värst mycket info om vad som händer i Libyen idag, nu när Nato, med benäget bistånd från oss svenskar, befriats från den hemska mordiska Ghadafi. Är det genant att behöva berätta om sådant som avslöjar vilken USA/Nato-propganda man kört med i nära ett år?

    • #2 av Stan på 13 februari, 2012 - 16:47

      Hur ska de kunna ta sig ur den situation de försatt sig i? Att bo i ett torn byggt på lögner. Nu gör de väl allt för att slippa säga något om Libyen, uppdraget är slutfört, väst hämtar olja från oljekällor som vaktas av väst-militär. Vissa menar att de inte betalar utan hävdar att oljan är betalningen för bombkampanjen! Och den gröna rörelsen, som vill ha tillbaka landets självständighet, gör framgångar i sin kampanj om jag förstått det rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s