en bild från en som varit på plats

Nedanstående är den bild en person som kommer från Syrien men bor i Sverige ger av läget i Syrien.

Svensk media har haft en smutsig och aktiv roll när det gäller spridning av propaganda om regeringen i Syrien. Propagandamaskinen har varit igång sen oroligheterna började i mitten av mars förra året, man hör om folkmord, etnisk rensning, inbördeskrig och ”regimens brutala metoder mot fredliga demonstranter”. Och i en artikel påstår man att Syrien har stängt nästan alla sjukhus och mycket annat som ger en enda uppfattning, att det råder kaos i Syrien och att ledaren är en brutal diktator.
Jag som kommer ursprungligen från Syrien visste att allt det här som sägs i media stämmer inte utan det är samma process som hände i Libyen. Och frågan är igen vad som ligger bakom, girigheten efter olja och makt? För Syrien var ett säkert land och ett turist-land, det fanns inga motsättningar mellan folket, alla levde tillsammans, religionsfrihet är självklart i Syrien, kvinnor är respekterade och får jobba och få hög position i landet och dessutom har presidenten folkets stöd också.
Jag åker ofta till Syrien och var där senast i somras, alltså under krisen och stannade där 2 månader. Åkte runt i Syrien och träffade många människor när jag var där. Jag såg att folk lever som vanligt, de är mycket nöjda med sin regering och presidenten Bashar Alasad. Folk demonstrerade för landets regering i alla städer, miljontals människor var ute på landets torg och visade sitt stöd för presidenten.
Alla sa till mig att det är uppenbart att det handlar om att väst vill ändra styre i Syrien, men det är vi som väljer styre och inte väst.
Vi vill inte att väst ska tvinga på oss deras demokrati, vi vill skapa vår demokrati och vi är på väg. Syrien idag är inte som Syrien för 20 år sedan. Väst försöker att skapa oro i landet genom att stötta en del terrorister som får vapen och träning av USA och väst, de tränas i Turkiet och Libanon, och det är de som dödar folk och har orsakat mycket materiella skador.
Medierna har ljugit medvetet, först har man försökt svartmåla presidenten och ge bilden att i stort sett hela folket är emot honom, vilket är helt fel. Här är en länk till en video som visar att de flesta ger honom sitt stöd (från juni 2011 http://www.youtube.com/watch?v=TiLmI0yIvpk ). Och det andra är att media inte nämner något om dessa tungt beväpnade terrorister som har dödat många oskyldiga. Det tredje är att väst anklagar regeringen för allt som terroristerna har begått.
Media pratar om oppositionen som är en mycket liten del av befolkningen, men nämner aldrig anhängare till regeringen trots att de är miljoner. Här i Sverige har syrier haft manifestation till stöd för Bashar Alasad i flera städer men inget av det visades i media, utan man vill hela tiden ljuga för folk och inbilla dem om att det råder kaos i Syrien och vi i väst måste ”skydda civila”. Det här är västdemokrati, det är just det det syriska folket menar att vi inte vill ha, ”västländernas demokrati” som vill döda våra barn och förstöra våra länder bara för att få igenom sin vilja vilket är få tillbaka kolonialtiden men med ett annat utssende.
Demonstration till stöd för Syriens ledning och mot utländsk inblandning, från Jönköping 8:e januari 2012 – http://www.youtube.com/watch?v=sXmOT5JuBR0
Annonser
 1. #1 av Kerstin på 9 februari, 2012 - 03:21

  Visst är det märkligt att svenska journalister inte lyckas hitta en enda syrier i Sverige som är för Assad. Men anar vi inte en liten liten spricka i propagandamuren nu? Idag släppte TV in Syriens ambassadör ex. Fast sen fick förstås ett par journalister ta udden av vad han sade, som kanske i och för sig inte heller var 100% korrekt.

  Hur är det nu egentligen: Får journalister resa som de vill i Syrien, som Assad påstår och även ambassadören påstod, eller får de inte det, som alla journalister påstår? Någon ljuger rakt upp och ner här. Vilka är det som ljuger?

  • #2 av Stan på 9 februari, 2012 - 10:46

   Jag vet inte heller riktigt hur det är med det där med utländska journalister i Syrien. Tror att det var så att det infördes begränsningar efter att man förra våren märkte hur de ljög om situationen. Och som bl.a. Lizzie Phelan påpekat, (som man kan se en ny och intressant intervju med om just detta här, http://lizzie-phelan.blogspot.com/2012/02/alaa-ebrahim-interviews-lizzie-phelan.html) så är det knappast någon tvekan om att de som kallade sig journalister i Libyen snarare jobbade åt underrättelsetjänsterna. Någon oberoende och ärlig journalistik var det inte tal om.

   Men det finns ju journalister där, vänligt sinnade som Tarpley och Phelan har varit där, men även andra, en fransk journalist blev dödad där (Phelan talar om detta i intervjun, han var troligen inte journalist, utan snarare någon sorts underrättelseagent). I ett inslag på Ekot igår nämndes att en BBC-journalist skulle befinna sig utanför Homs. Det har påståtts att SVT har eller haft ett team på plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s