ny våldsoffensiv

Nya våldsoffensiver var vad man kunde vänta, när väst inte fått igenom sina resolutioner i FN om att man måste byta styre i Syrien. Tänk ett sånt sammanträffande, just som man skulle ha nya förhandlingar i FN! En bild som säger mycket.

En video som är några veckor gammal enligt en facebook-grupp, som visar dessa grupper som västmedierna gör allt för att undvika att nämna, som applicerar en sprängladdning och spränger en byggnad. Vilket sen västmedierna påstår att ”regimens” säkerhetsstyrkor ligger bakom!

Pepe Escobar om Arabförbundets delegation som inte levererade de lögner angriparnationerna önskade och därför fick avbryta sin insats. Ladda ner rapporten – HÄR (pdf) – Exposed: The Arab agenda in Syria

When the over 160 monitors, after one month of enquiries, issued their report … surprise! The report did not follow the official GCC line – which is that the ”evil” Bashar al-Assad government is indiscriminately, and unilaterally, killing its own people, and so regime change is in order.
The Arab League’s Ministerial Committee had approved the report, with four votes in favor (Algeria, Egypt, Sudan and GCC member Oman) and only one against; guess who, Qatar – which is now presiding the Arab League because the emirate bought their (rotating) turn from the Palestinian Authority.
So the report was either ignored (by Western corporate media) or mercilessly destroyed – by Arab media

The report is adamant. There was no organized, lethal repression by the Syrian government against peaceful protesters. Instead, the report points to shady armed gangs as responsible for hundreds of deaths among Syrian civilians, and over one thousand among the Syrian army, using lethal tactics such as bombing of civilian buses, bombing of trains carrying diesel oil, bombing of police buses and bombing of bridges and pipelines.

från maverablogg.wordpress.com två mycket intressanta intervjuer översatta till svenska – Syrien: rysk författare Anhar Kochneva berättar och Syrien: Boris Dolgov om situationen i Syrien

Annonser
 1. #1 av monasara på 4 februari, 2012 - 22:42

  Syrien är räddat och västmakterna har blivit galna. Vad kan de hitta på nu ?

  Tack Ryssland , tack China.
  Förresten fin karikatyr som verkligen säger mycket. Man ser inte vem drar på andra sida men jag
  tror det är säkert USA.

  • #2 av Stan på 4 februari, 2012 - 23:56

   Ja det ser ut som USA.
   Och det känns som en lättnad just nu att Kina och Ryssland lyckades stoppa västs resolutioner, jag vet inte riktigt vad den senaste innehöll, men man kan nog vara ganska säker på att de inte har något gott uppsåt.
   Men det måste vara stor risk att fler händelser av den typen som hände igår kommer att inträffa. Läste just ett par uttalanden av besvikna västdelegater i FN som sa att nu har Ryssland och Kina ansvar för kommande blodsspillan. Och Carl Bildt sa att nu kan det bli inbördeskrig. Va! är det ett hot? har han information om vilka planer det finns för våldsattacker mot Syrien?
   Jag tänker på artikeln jag länkade till den 30:e jan nedan – http://english.pravda.ru//world/asia/29-01-2012/120353-syria_game_on-0/ – där det talas om att kemiska vapen flyttats från Libyen till Turkiet nära gränsen till Syrien. Man kan säkert inte utesluta en attack med kemiska vapen som kommer att skyllas på Syriens ledning! Det verkar inte finnas någon gräns för de fientliga makternas ondska och beslutsamhet.

 2. #3 av Kerstin på 5 februari, 2012 - 04:18

  Jo, det gör det igen, och Obama lever verkligen upp till sitt fredspris!! :-(((

  Man tror inte det är sant. Men med tanke på att USA redan före 2007 hade bestämt att man skulle ”ta ner” 7 stater inom en femårsperiod bl.a. Libyen och Syrien, och blev försenade, så får man ju en känsla av att det var detta finanseliterna och olje-och militärindustriella komplexen betalade och betalar Obama för att göra. Så nu gäller det kanske för honom att ha förverkligat en del av löftena inför nästa svindyra valkampanj – eller vad ska man tro?

  • #4 av Stan på 5 februari, 2012 - 08:21

   Någon skrev så här idag på facebook:

   Obama (today) :
   Assad has lost his legitimacy as a ruler. I demand that Assad leave power immediately.

   Obama (04.Mar.2011) :
   Muammar Gaddafi has lost the legitimacy to lead.He must leave immediately.

   Det är nog ingen tvekan om att dessa makter satsar allt på att få sin vilja igenom, man kan nästan undra om det till slut drivs av någon sorts prestige, man är van att alltid få sin vilja igenom tack vare att man har obegränsat med pengar (därför att man kan skapa pengar själv) och drar sig inte för att använda metoder som är otänkbara för en människa.

 3. #5 av monasara på 5 februari, 2012 - 10:05

  Det Stan säger om Kemisk vapen är allvarligt och oroväckande.
  Man kan förvänta sig allt av västmakterna tom kemisk vapen för de har använt det tidigare i många länder bl.a i Iraq. Men tror Stan att Syriska regeringen är medveten om att risken finns. Och kan syriska regeringen (som har bevisat hittils att den är duktig på att hantera USA/väst) att hindra det?

  • #6 av Stan på 5 februari, 2012 - 17:43

   Ja syriska regeringen är säkert medveten om risken. Men det utförs ju hela tiden attentat och attacker trots att många avslöjas och stoppas innan de hinner genomföras, och vapen beslagtas. Det verkar svårt att stoppa. Om nu problemet är dessa terrorister, så är frågan, hur kan man stoppa dom?
   I Syrien skulle det vara motiverat just nu med alla dessa hysteriska kontroller man har i USA, t.ex. vid flygplatser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s