terrordåd i Damaskus

UPPDATERING, 7 jan – video från begravningen av offren för attacken.
____________

I vad som verkar vara ett dåd av en självmordsbombare i Damaskus idag dödades över 20 människor och många skadades.
sana.sy – Terrorist Bombing in al-Midan Neighborhood in Damascus Causes Tens of Deaths and Injuries, Most Are Civilians – Varning för otäcka bilder på videon!

Radiorapport från Ian Black på Guardian News

Enligt uppgifter hos Syrian Youths på facebook, ska någon på en annan facebook-grupp igår ha skrivit att, ”se upp för vår insats i al-Midan-området i Damaskus i morgon”! ”Watch out for our operation in al-Midan area in Damascus tomorrow.”
Se skärmdump – där det finns ytterligare ett exempel på facebook-uttalande några timmar innan om att något var på gång.

Tysklands ambassadör ska ha tagit sig till platsen för attentatet och uppmanat till protester, ”The German Ambassador drove to the site of the bombing and tried to incite people to protest. Syrians attacked his car with shoes and stones.” VIDEO som sägs visa människor som är upprörda i samband med detta. En VIDEO till där folk slår på ambassadörens bil.

Klockan är nu 17.00 och jag noterar att Sveriges Radio Ekot ännu inte har något om detta på sin web-sida. Jag lyssnade just på inledningen av Ekot kvart i fem och inte heller där nämndes något. Händelsen inträffade fredag morgon enligt sana.sy, vet inte riktigt vad tidsskillnaden är men det måste vara minst 5-6 timmar sen. Detta tyder på att det är väst som ligger bakom, den västuppbackade upprorsgruppen har klagat över att Arabförbundet inte levererat vad som förväntades. Är detta nu ett svar, en ny taktik för att inte riskera att våldet och oroligheterna upphör i Syrien?
Tänk hur det hade låtit i medierna om detta hänt i New York.

UPPDATERING 17.40 – Svenska Dagbladet hade en liten notis kl 11.48 – Flera döda i explosion i Damaskus – ska man hitta den nu får man först klicka in sig på utrikessidan där länken finns långt ner, ingenting på förstasidan!

svt.se 12.30 – Blodigt självmordsdåd i Syrien – länk på förstasidan nu, en bit ner ganska undanskymt.

på dn.se finns nyheten på förstasidan ganska högt upp, insatt 15.16 – Minst 25 döda i explosion i Syrien – däremot har Claes Svahn mage att sätta sitt namn under en notis som innehåller den här texten!

Oppositionen i Syrien anklagar myndigheterna för att ha iscensatt händelsen och säger enligt Sky News att ”köttprodukter” förts till platsen före explosionen.
En demonstration till förmån för den hårt kritiserade presidenten Bashar Assad genomfördes på platsen för händelsen strax efter dådet.

Ännu inget på Sveriges Radio Ekot!

UPPDATERING 21.30 – Klockan 18.15 lade Ekot in ett litet inlägg

Många döda vid självmordsdåd i Syrien
Publicerat: kl 18:15 , Ekot
Vid dagens självmordsdåd i Damaskus i Syrien har 26 människor dött och 63 uppges ha skadats, enligt AFP. Ingen har ännu tagit på sig dådet.
Regimen skyller attacken på terrorister, precis som vid ett liknande dåd för ett par veckor sedan, då minst 44 människor dog.
Dådet inträffar två dagar innan Arabförbundets observatörer ska presentera en första rapport av vad de sett i landet under sin rundresa.

Jag har inte ord nog att beskiva mitt förakt för den som är skyldig till detta inlägg! ”Regimen skyller attacken på terrorister”. För det första, ordet ”regimen”, som man ständigt använder om de länders styre som de fått order om att smutskasta och demonisera. Alla borde ha lärt sig det nu, det borde inte fungera längre, sådana smutsiga billiga trick. De gör sig till åtlöje. Och hur ser den varelse ut som kan förmå sig att skriva ”skyller attacken på terrorister”!

Video från TeleSur – Suicide bombing leaves dozens of dead in Syria
Russia Today – ”Opposition behind Damascus blast, lays ground for intervention”

Annonser
 1. #1 av monasara på 6 januari, 2012 - 21:47

  Vet inte om det är av slumb ell det finns verkligen ett samband mellan terror attentaten som sker i Syrien och i Iraq, för det sker samtidigt eller en dag emellan . Man kan konstatera at det är samma grupp som ligger bakom alltså väst,

  • #2 av stan på 6 januari, 2012 - 22:33

   Vad skulle motivet vara i Irak? Att kalla tillbaka mer USA-militär (för en hel del finns väl där fortfarande)?

   • #3 av stan på 6 januari, 2012 - 22:59

    Hittade en video på tal om Irak – US, KSA behind sectarian unrest in Iraq-News Analysis-01-05-2012 –

    har inte tittat på den är.

 2. #4 av monasara på 7 januari, 2012 - 20:51

  Motivet kan vara tex att hota Iraq för Iraq var en av arab länderna som stödjer Syrien. Iraq var mot utländsk inblandning i Syrien.

 3. #5 av Mats på 21 januari, 2012 - 16:52

  Är det någon av er som faktiskt har varit i Syrien under det senaste året? eller ni sitter bara och spekulerar?

  Sure, bombningarna i Irak och Syrien låg nära inpå varandra, men har det inte varit ganska spänt i Irak under en lång tid? Jag minns själv att du har funnits våld mellan sekterna i Irak sedan en bra tid tillbaka.

  Vad har ni att säga om de observatörer från The Arab League som säger sig ha sett krypskyttar?

  Har man läst något överhuvudtaget om Syrien så har man säkert stött på många texter som bekräftar att det mycket säkerligen kan vara den syriska staten som ligger bakom oroligheterna just nu.

  Vad säger ni om de Religiösa ledarna som har ställt sig upp mot regimen? Är de också lögnare?

 4. #6 av monasara på 22 januari, 2012 - 02:43

  Till Mats
  jag har varit i Syrien under krisen och sett med mina egna ögon. Det som händer i Syrien är ett maktspel från väst och inget annat . Hela den så kallad arabiska våren är ett plan från väst och USA för att få makt över mellanöstern och dess tillgångar samtidig att destabilisera länderna runt Israel.
  Det har varit spänt i Iraq länge nu och våld har funnits också mellan grupperna ( inte sekterna) tack vare nato och väst som jobbar hårt för det.
  USA och väst har anklagat syriska regeringen redan från början för att den ligger bakom oroligheterna, men de misslyckades med att bivisa detta. Syriska staten har kunnat bevisa att allt som aljazera säger är bara lögner. syriska befölkningen hatar Nato och har dagligen visat med manifistation runt om i landet att de är mot utländsk inblandning i Syrien och de tycker om presidenten Bashar Alasad
  Religösa ledare!!! de används av Suide Arabia och Qatar för att hetsa folkgrupper mot varandra. De vill att muslimska broderskapet ska komma till makten som det hände i Lybien och Egepten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s